ROCK IZLOŽBA

10.01.2020. - 20.02.2020.
Zatvaranje

20.02.2020.

Priča počinje poznanstvom s Brankom Požgajcem – frontman-om grupe „Drugi način“. Odlazeći na koncerte „Drugog načina“, čije su fotografije ovdje zastupljene u najvećem broju, Gordan ulazi u jedan svakako drugačiji svijet. Nama pomalo kaotičan i blještav, svijet scene i scenskih nastupa, svijet rock i pop glazbenika. Parni valjak, Prljavo kazalište i mnogi drugi, postali su dio svjetlopisa Gordana Aleksića. Fotografija jest oduvijek čuvarica vremena, hvatačica trenutaka... Bilježeći događaje, stvari i ljude oko nas, čuva djeliće doživljenog od zaborava. Postoje mnoge grane fotografije – umjetnička, portretna, reklamna itd. – mi smo ovo veselo i nepretenciozno nazvali rock-fotografijom. No, slažemo se: svaka je na svoj način dokument jednog vremena. Odabirom crno-bijelih fotografija i fotografija u boji, naglašena je očaravajuća igra svijetla i sjene na Gordanovim radovima. Svaka od njih ima svoju čaroliju. Poseban akcent stavljen je na glazbene instrumente. Flaute, gitare, saksofon, bubnjevi nisu tu samo zbog uživanja u njihovoj cjelovitoj ljepoti nego i zato što iza svakog stoji znanje, ljubav i uporan rad. Pa opet, sve djeluje tako lako! I kao što Gordan kaže: „Vidim lijepe trenutke, tražim zanimljive situacije, vadim fotoaparat…pa slikam!“