Likovna radionica Šapica

Likovna radionica Šapica – za uzrast 6-12 godina prilagođena je individualnim potrebama polaznika, ovisno o uzrastu djeteta. Osnove ovog likovnog programa čine 1) razvijanje grafomotoričkih vještina 2) vježbanje fokusa i koncentracije 3)jačanje samopouzdanja 4) upoznavanje s osnovnim crtačkim vještinama kroz učenje o kompoziciji, perspektivi radeći prema modelima ( igračke, puno igračaka , mrtve prirode isl.) Kroz igru ,smijeh , razgovore i naravno zanimljive likovne zadatke ,naši mali polaznici ne samo da rastu na kreativnom planu nego postaju sretnija i ispunjenija bića.

 

 

Likovna radionica za djecu i mlade

Radionica je namijenjena djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta (10-15 godina.) Program se sastoji od različitih segmenata kroz koje polaznici otkrivaju likovne, crtačke i slikarske tehnike, primijenjuju znanje iz povijesti umjetnosti i kreativno se izražavaju kroz likovno djelo u opuštenoj, lagodnoj atmosferi bez pritiska, s naglaskom na slobodu i individualni pristup. Upoznavajući razne likovne tehnike i umjetniče pravce, te kroz razgovor i konstruktivne komentare, svaki polaznik se ohrabruje i potiče na samostalno stvaranje izvan okvira radionice, koja služi kao prostor za inspiraciju i zabavu.

 

 

Napredna radionica za mlade i odrasle

Ovaj program namijenjen je mladima i odraslima koje na dubljoj razini zanima crtanje i slikanje. Bilo da se radi o nekome tko se priprema za umjetničku školu ili akademiju, nadarenom kreativcu ili slikaru amateru, program se bazira na crtanju i slikanju prema promatranju. Glavna okosnica radionice je crtež mrtve prirode, iz kojeg se uči proporcija, perspektiva, smještanje u format, svjetlo i sjena. Cilj radionice je steći vještinu promatranja i kopiranja svijeta oko nas, te naposlijetku postići što vjerniji prikaz onoga što vidimo. Takva vještina korisna je ne samo u stvaranju realističnog crteža, nego i kao osnova na kojoj počiva mašta. Kroz program se također prolaze teme portreta, figure i boje.