Program plesa za predškolski uzrast

 

Program uključuje rad s djecom od 4 godine do polaska u školu. Obuhvaća rad na osnovnim motoričkim sposobnostima (fleksibilnost, koordinacija, preciznost, ravnoteža, snaga) kroz plesne elemente. Oni se izvode slikovito, igrom. Osluškivanje glazbe i povezivanje glazbe s pokretom potiče koncentraciju, usredotočenost djeteta na zadatak i kreativnost. Rad u grupi razvija disciplinu koja je neophodna za ostvarivanja cilja, a naš je cilj samostalno izvođenje koreografija na nastupima.

 

 

Suvremeni ples i osnove klasičnog baleta

 

Program je namijenjen nižem školskom uzrastu. Suvremeni ples putem vježbi prema Laban metodi razvija svijest o tijelu i osjećaj za prostor te kreativnost. Osnove klasičnog baleta daju dobru tehničku podlogu za razvoj plesnog pokreta i postava tijela. Također se svim spomenutim tehnikama utječe na daljnji razvoj motoričkih sposobnosti i osobina. Tijekom školske godine planirana su tri kazališna nastupa na kojima djeca izvode koreografije i plesne priče iz klasičnog i suvremenog plesnog repertoara.

 

 

Free dance style

 

Program je namijenjen djeci od 11 godina nadalje. Koristi suvremene plesne tehnike interesantne toj dobi, osnovne gimnastičke elemente koji se uvode u koreografske cjeline. Dinamične vježbe i koreografije na modernu glazbu poticajne su za izmamiti koju grašku znoja više. Tijekom školske godine planirana su najmanje tri kazališna nastupa, ali nastupa se i više prema potrebi i prilici.

 

 

Jazz dance

 

Program je namijenjen djeci od 11 godine nadalje. Plesači imaju složeniji plesni trening koji omogućava tijelu podlogu za izvedbu težih i zahtjevnijih koreografija. „Složeniji” trening obuhvaća rad na osnovnoj fizičkoj spremnosti (kondiciji), elementi baleta, gimnastike i jazz tehnike, rad na improvizaciji i kreativnosti. Beskrajne su mogućnosti kretanja ako imamo dobro pripremljeni alat, a to je naše tijelo. Glazba kojom se služimo je raznovrsna, prilagođavamo se trendovima i uzrastu. Tijekom školske godine planirana su najmanje tri kazališna nastupa, ali nastupa se i više prema potrebi i prilici.

 

Galerija