NOVI PROGRAM!

Vinyasa Flow jedan je od najpopularnijih modernih stilova joge koji se razvio iz tradicionalne Ashtanga Vinyasa yoge. Oba stila vrlo su dinamična, no za razliku od Ashtange, Vinyasa je prilagođenija “zapadnjačkom” i suvremenom životu. Sekvence asana (položaja) ne izvode se prema strogom redoslijedu, već kombiniraju asane iz različitih stilova što satove čini zanimljivima i uvijek drugačijima. Vinyasa je istovremeno intenzivna i nježna, a u svojoj srži nastoji povezati dah s pokretom što se u početku može činiti vrlo izazovnim, ali nakon nekoliko sati kada tijelo nauči pravilno disati i ulaziti u asane, Vinyasa postaje mekana, logična, fluidna i plesna.

 

 

Svaki Vinyasa sat ima svoju strukturu, tj. “temu”, odnosno sadrži smjer i ciljanu napredniju asanu prema kojoj se postupno grade sekvence. Ono što je uvijek prisutno, a samim time čini yogu jedinstvenom, jest početak i kraj sata koji je vrlo smirujuć kako za tijelo, tako i za um. Kratka vođena meditacija na početku sata naše misli i um nastoji dovesti u svjesno i prisutno stanje, a na samom kraju sata slijedi “omiljena” asana shavasana - ležanje na prostirci nekoliko minuta kako bi se živčani sustav primirio, a tijelo dobilo predah i zasluženi odmor.

 

 

Priključite se grupi bez previše razmišljanja jer grupna energija daje jednu posebnu vibraciju uz koju je još lakše i zabavnije trenirati svoj um i tijelo te poigrati se na prostirci.