Vlatka Bašić

Rođena sam 3. siječnja 1995. godine u Zagrebu i vjerujem da sam odmah taj dan počela plesati u nekom tamo kinderbetu (osim ako prije toga nisam imala neki „solo“ u maminom trbuhu). Sjećam se da od vrtićke dobi nisam znala hodati normalno po kući, već ako bih trebala doći do određene točke, ja bih do te točke otplesala ili samo skakutala na neki manje maštoviti dan. Hmm, možda su se zato susjedi ispod nas preselili? U svakom slučaju, mama je shvatila poruku i hitno me upisala na ritmiku i ples u vrtiću, a kratko sam se susrela i s ritmičkom gimnastikom. No, situacija je postala ozbiljna tek kada sam upisala Školu suvremenog plesa Ane Maletić u kojoj sam maturirala 2012. godine. U njoj sam već u 1. razredu spoznala odgovor na pitanje „što želiš biti kada odrasteš?“ – pa učiteljica plesa, što drugo! I eto, ja sam hodajući (plešući) primjer da se snovi ostvaruju. U toj sam školi naučila sve što sada nastojim naučiti djecu na svojim satovima – da se kreću onako kako se osjećaju i budu kreativni plesni istraživači, da nauče osluškivati svoje tijelo i prostor, da spoznaju važnost plesne tehnike te da osjete i prate energiju grupe.

Nakon što sam maturirala u XVI. jezičnoj gimnaziji, 2013. sam upisala logopedski smjer na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, a paralelno sam započela svoje prve plesno-pedagoške korake u Udruzi Pokret uz pomoć Snježane Pisk, a neka djeca iz te grupe, na koju sam iznimno ponosna, i dan danas plešu sa mnom.

Za svojih studentskih dana, pokret i tijelo dalje sam nastavila istraživati kroz capoeiru i fluid balance u klubu Amazonas,

a ubrzo upoznajem Acrofunkerse i zaljubljujem se u acroyogu. Godine 2019. postala sam magistra logopedije, a neposredno nakon toga „službeno“ se zapošljavam u Udruzi Pokret kao plesni pedagog. Nakon dugogodišnjeg očijukanja s fizičkom praksom i filozofijom joge, 2018. konačno započinjem sa svojom redovitom praksom u OM studiju. To me ponukalo da 2019. upišem program za učitelja joge pod pokroviteljstvom međunarodno priznate jogijske organizacije Yoga Alliance (TT200) jer mi se čini da sam kao malena zapravo htjela reći: „želim biti učiteljica plesa i joge“, stoga se iznimno veselim tom novom životnom putu.