Snježana Pisk

Koreografkinja, plesna pedagoginja

Rođena u Zagrebu 13. studenog 1965.godine, udata, dvoje djece. Nakon završene Škole za balet i ritmiku uz studij ekonomije nastavlja s plesom kao plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja te organizatorica plesnih projekata i događanja. Bavi plesom kao profesionalnom djelatnosti. Status: samostalna profesija – umjetnik.

Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske te Umjetničke organizacije Plesni solisti. Suosnivačica je i predsjednica udruge POKRET koja se bavi plesom i povezivanjem ostalih segmenata umjetnosti. Osniva Mali centar kulture – Micek u novozagrebačkom naselju Remetinec.

Autorica je plesnih programa za djecu i mlade Umjetničke organizacije Plesni solisti i udruge POKRET (2012.).

Surađuje sa Centrima za kulturu i ostalim ustanovama iz kulture na području Zagreba i šire.

Obrazovanje

1992. - Ekonomski fakultet, Zagreb

1984. - Pedagoški obrazovni centar "Bogdan Ogrizović", Zagreb

1983. - Škola za balet i ritmiku, odsjek ritmika i ples, Zagreb

Seminari

Ljetni seminari u Londonu (Pineapple Dance Studio, 2008.), Zadru (1989), Rovinju (1984) i The Boston Conservatory (1983)

Ostale aktivnosti

Humanitarni rad – Udruga“ Susjed susjedu pomaže“

UMJETNIČKI ŽIVOTOPIS

Cjelovečernje plesne predstave

2019. – ORAŠAR

2011. – PINOKIO

2010. - PLAMIČAK

2008. - MALA

2004. - VRETENO

2002. - OGLEDALO

Koreografije za djecu

Od 1983. godine radi sa djecom predškolskog i školskog uzrasta na području Zagreba. Samostalnije započinje raditi kao plesni pedagog u Narodnom sveučilištu Ivanić Grad 1987. i 1988. godine gdje održava satove ritmike i plesa za stotinjak djevojčica. Svoj i njihov rad prezentira na proljetnim nastupima kao plesne kolaže U susuret proljeću i Ožujski povjetarci. Bogatija za dvije godine iskustva u radu s djecom, nastavlja raditi u Zagrebu u Plesnom studiu Dubrava pod vodstvom Jasminke Neufeld Imrović. Tada nastaje prva plesna priča Škola patuljaka (1989). Plesna priča Kako je nastao sat kukavica (1990) na smotri zagrebačkih plesnih ansambala ocjenjena je kao najuspješnija cjelovita koreografija. Nakon osnivanja Umjetničke organizacije Plesni solisti 2000. godine postaje stalni član i koreografira čitav niz plesnih priča, usporedno i u udruzi Pokret od 2012.

Plesne priče

Madagaskar 4 (2017), CKIM

Moana (2018), Dječje kazalište Dubrava, KC Travno

Naš svijet (2019), CKIM

Uz plesne priče koreografira manje plesne cjeline objedinjene pod naslovima Ratni dnevnik (1992) – ZKM Janje,

Idemo na more (1993) – Mala dvorana Vatroslava Lisinskog, Prozori (2002) –DK Dubrava, Dixiland (2003) –Kazalište Vidra,

Klasične sanjarije (2003) i Godišnja doba (2004) – DK Dubrava.

Također koreografira i organizira cjelovečernja događanja Zimski ogrtač (2005), Proljetni intermezzo (2006), Zimska pustolovina (2006), Godišnja doba (2007) – Centar za kulturu i informacije Maksimir, Djed Mraz ili Božična vila (2009) - Žar ptica, Plesni kolaž (2010) - CKIM.

U suradnji sa Centrom za kulturu i informacije Maksimir od 2005. godine vodi plesnu radionicu LI LI PLOP sa kojom sudjeluje na raznim javnim događanjima, te plesnim hapeningom u Muzeju Grada Zagreba prilikom otvaranja izložbi Maski od 2006. godine do danas.

Od 1998. godine povezuje svoju umjetničku djelatnost sa potrebama Grada Zagreba

na programima namjenjenim djeci i mladima, te tako realizira slijedeće programe:

Razgovor kroz pokret kao popularizacija suvremene plesne umjetnosti kod djece,

Plesno likovne igraonice, KRAP radionice, Ključić oko vrata

Malo više kulture u Malom centru kulture – program prevencije neprihvatljiva ponašanja djece i mladeži

Marica i Ivica – dramsko scenska igra za mlade (2002)

Ogledalo – plesna predstava namjenja djeci (2002)

Vreteno – plesna predstava za djecu (2004)

Mala - plesna predstava za djecu (2008)

Plamičak - plesna predstava za djecu (2010)

Pinokio – plesno dramska predstava za djecu (2011)

Orašar - koreorežija (2012)

Pipi Duga Čarapa - plesna predstava za djecu (2012)

Cvrčak i mravi - plesna predstava za djecu (2014)

Organizacija plesnih događanja

Od 2000. – te godine, tj. od osnivanja umjetničke organizacije Plesni solisti, djeluje kao organizator umjetničkih projekata Plesnih solista počev od Sjeverne svjetlosti kao prve predstave u produkciji Plesnih solista izvedene u veljači 2001. u Zagrebačkom kazalištu mladih, dvorana Istra. Nakon toga slijedi organiziranje prve manifestacije pod nazivom Dani plesnih solista koja se je održala u travnju 2002. godine u GDK Gavelli. Te iste godine premijerno izlazi dramsko plesna igra za mlade Marica i Ivica u Tvornici kulture koja je naredne godine dobila i veliku potporu sponzora te je doživjela tridesetak izvedbi u gradovima sjeverozapadne Hrvatske. U nastavku organizira plesnu predstavu Portret (2003) u Tvornici kulture, te manifestacije Dani mladih plesnih solista (2003) sa plesnim predstavama Imaginarni pejzaži, Bilo zemlje i video Ženski portret, te Dani plesnih solista (2004) godine sa happeningom Modeliranje prirode i predstavom Jasno svjetlo II. U suradnji s Muzejem Grada Zagreba koreografira i izvodi uvod u izložbu Ah, ti kućanski poslovi - 2012. Nastavlja s orgranizacijom raznih plesnih događanja unutar Plesnih solista i Udruge Pokret surađuje s umjetničkim i kulturnim ustanovama u gradu Zagrebu, potiće gostovanja i sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama.

Suradnja s režiserima

2013. – POVRATAK EVROPI – režija Leo Katunarić