Dramska radionica "Čarobna kutija"

Radionica je namijenjena za uzrast polazika od 6 do 15 godina a može i više. Radionice su organizirane prema uzrastu polaznika.

U pripremi je i dramska radionica za odrasle. Početak jesen 2020. godine.

Osim kreativnog druženja i timskog rada, na dramskim radionicama polaznici razvijaju svoje osobne umjetničke potencijale, osnažiju samopouzdanje, vježbaju samokritičnost i uvažavaju različitost. Dramska radionica postaje platforma za osvješćivanje pozitivnih ljudskih vrijednosti, a sve kroz igru, rad na predstavi i dramske vježbe.

METODE: dramske igre, čitanje i pričanje priča, rad s kazališnim lutkama, recitiranje, interpretativno čitanje, pismene i usmene analize vlastita i tuđeg rada, cjelovitije upoznavanje zakonitosti kazališta; upoznavanje specifičnosti redateljskog, dramaturškog, scenografsko-kostimografskog i glazbeno-scenskog stvaralaštva; razvijanje komplementarnih sposobnosti polaznika. Dramske igre i vježbe, vježbe glasa i govora, recitiranje i scenski govor, osjetilne i doživljajne vježbe, vježbe percepcije.

Dramska radionica rezultate svoga rada pokazuje kroz ogledne satove, završne produkcije i predstave.

Dramska radionica trajno surađuje s kazališnim, filmskim i radio - televizijskim ustanovama u čijim projektima sudjeluju naša djeca-glumci.